Home > AirSolution-producten > De grondslagen van het procedé
Nouveau site Ecolair en ligne

Bienvenue sur le nouveau site Ecolair !

(...)
lire la suite...
Documentations

Mise en ligne des documentations Ecolair au format pdf (accès réservé aux membres)

(...)
lire la suite...
Traduction

Le site est en cours de traduction et serra disponible en Anglais,Néerlandais et Allemand dans les semaines à venir.

(...)
lire la suite...
Recherche technico-commercial

Ecolair est à la recherche d'un nouveau délégué technico-commercial pour renforcer son équipe de vente.

 Intéressé(e) (...)
lire la suite...Verwijdering van geuren door etherische oliën.

De methode om geuren te verwijderen door gebruik te maken van etherische oliën, heeft zich al lang bewezen. Het feit dat de bestanddelen van etherische oliën actief betrokken zijn bij de verwijdering van geuren, is echter een relatief recente ontdekking. Het is mogelijk een groot aantal mechanismen te laten zien waar chemische reacties in combinatie met fysische processen van groot belang zijn. Enerzijds kunnen de geurstoffen verbonden worden met etherische oliën en in de lucht verspreid worden, anderzijds kunnen ze chemisch omgezet worden, zoals blijkt uit de metingen.

Beheersing en verwijdering van geuren.

De subjectieve waarneming van geuren kan beïnvloed worden door de vorming van paren, de zogenaamde de Zwaardemaker. Er wordt dus een vermindering en zelfs verdwijning van de geur vastgesteld zonder aanzienlijke vermindering van de geurstoffen. De beheersing en verwijdering van geuren moet evenzeer gerekend worden tot het domein van de subjectieve waarneming van geuren. In het geval van etherische oliën zorgt dit voor een aangenaam neveneffect. Over het algemeen zijn etherische oliën dus uiterst doeltreffend op het gebied van het terugdringen van geuren.

Verschillende praktische proeven hebben aangetoond dat door etherische oliën slim te mengen, het mogelijk is om de uitstoot van specifieke geuren te wijzigen en te optimaliseren.

Toxicologisch ongevaarlijk.

Etherische oliën zijn uitzonderlijk doeltreffend in het verwijderen van geuren, maar zijn toch nauwelijks zorgwekkend op toxicologisch gebied. Bovendien is hun gebruik eenvoudig en goedkoop in vergelijking met traditionele geurbestrijdingsmethoden. Zowel in kleine als grote bedrijven kunnen etherische oliën op zichzelf hun werk doen of in combinatie met andere traditionele luchtzuiveringsmethoden.